Στη σύλληψη ενός υπόπτου σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ στις 11 Απριλίου προχώρησε η γερμανική αστυνομία, σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Ads

Πρόκειται για έναν 28χρονο γερμανικής και ρωσικής υπηκοότητας, που αναφέρεται ως «Σεργκέι Β.» από τις γερμανικές αρχές. Ο ίδιος φέρεται να είχε αγοράσει μετοχές της ομάδας πριν από την επίθεση, ελπίζοντας ότι θα αποκομίσει κέρδη.

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία κατηγορεί τον ύποπτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση έκρηξης βομβιστικού μηχανισμού καθώς και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ο κατηγορούμενος, την ημέρα της επίθεσης στις 11 Απριλίου στοιχημάτισε στην πτώση της μετοχής. Το στοίχημα ‘έκλεισε’ διαδικτυακά στο δωμάτιο που είχε κλείσει ο ύποπτος στο ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξενούσε και τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ και από το οποίο αναχώρησαν για την αναμέτρηση με την ομάδα του Μονακό. Θυμίζουμε ότι λόγω της βομβιστικής επίθεσης το ματς αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα.

Ads

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία θεωρεί ότι ο ύποπτος ήλπιζε σε κέρδη από την πτώση της μετοχής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία θα κατέγραφε πιθανότατα σημαντική μείωση σε περίπτωση που οι παίκτες της ομάδας τραυματίζονταν ή έχαναν τη ζωή τους.

Σύμφωνα τέλος με την αρμόδια εισαγγελία ο συλληφθής διέμενε σε δωμάτιο στον πάνω όροφο του ξενοδοχείου, από όπου είχε οπτική επαφή με το σημείο όπου έγινε η βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια. Η επίθεση έγινε την ώρα που το λεωφορείο της ομάδας κατευθυνόταν στο γήπεδό της για ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος τελικά διεξήχθη την επόμενη ημέρα.

Πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων το πρωί οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια εμπλεκόμενων στο κρατίδια της Βάδης Βυρτεμβέργης.