Διαφορετικά είναι τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ads

Ειδικότερα σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation, για λογαριασμό του ιστότοπου του χρηματομεσιτικού ομίλου IG, το 45% των Βρετανών δηλώνει υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ ενός Brexit ανέρχεται στο 38%. Το 17% των συμμετεχόντων παραμένει αναποφάσιστο. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.003 πολίτες και διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 25- 26 Απριλίου.

Αντίθετα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICM, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το ποσοστό των πολιτών που επιθυμεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ καταγράφει ελαφρύ προβάδισμα με 2%.
Συγκεκριμένα, το 46% των ψηφοφόρων τάσσονται υπέρ ενός Brexit, έναντι του 44% των Βρετανών που επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ, χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, τόνισε η ICM.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω διαδικτύου στο χρονικό διάστημα μεταξύ 22 και 24 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Βρετανία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απηύθυνε θερμή έκκληση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Ads