Ως ανεπαρκείς χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουν υποσχεθεί να προχωρήσουν η Γαλλία και η Ιταλία για μείωση του ελλείμματος στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας.

Ads

Η καγκελάριος της Γερμανίας σε συνέντευξή της στη Die Welt μια εβδομάδα μετά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για συμμόρφωση της Γαλλίας και Ιταλίας μέχρι την άνοιξη του 2015 και υπό την απειλή κυρώσεων, η Μέρκελ τονίζει:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «καθόρισε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να παρουσιάσουν επιπλέον μέτρα. Αυτό είναι δικαιολογημένο διότι οι δύο χώρες βρίσκονται ουσιαστικά σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων».

«Όμως η Επιτροπή είπε επίσης ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι δεν είναι επαρκείς. Κάτι με το οποίο συμφωνώ», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Σημειώνεται πως ο χρόνος της συνέντευξης έχει και αυτός τη σημασία του, καθώς η συνέντευξη δίνεται δύο ημέρες πριν την αναμενόμενη επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), οι υποστηρικτές του οποίου είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά το θέμα της λιτότητας.