Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η διαταγή που έδωσε για την πραγματοποίηση πυραυλικών επιθέσεων κατά της Συρίας, μετά από μια χημική επίθεση κατά αμάχων στην Ντούμα, ήταν σωστή και νόμιμη.

Ads

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος των επιθέσεων ήταν να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο, ότι η χρήση τέτοιων όπλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

«Ηταν σωστό και νόμιμο ν’ αναλάβουμε στρατιωτική δράση μαζί με τους πιο στενούς συμμάχους μας, προκειμένου ν΄ αποτρέψουμε μία νέα ανθρώπινη δυστυχία, αλλά και να εξουδετερώσουμε την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης για την χρήση χημικών όπλων», τόνισε η Μέι.

Η ίδια, θα ενημερώσει σχετικά το κοινοβούλιο την Δευτέρα.

Ads

Νωρίτερα, τη θέση ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναγκαίο να δράσει με ταχύτητα, όταν διέταξε την πραγματοποίηση της επίθεσης, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, στο ραδιόφωνο του BBC.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΠΑΜ όλα τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών Tornado της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF) επέστρεψαν με ασφάλεια.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει κι άλλη επίθεση κατά στόχων στην Συρία, ο Γουίλιαμσον εξέφρασε την άποψη ότι οι επιδρομές που πραγματοποίησε η Δύση, είχαν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ