Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους την Πέμπτη στο Παρίσι ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ενώ δεν έλειψαν και τα μικρής έκτασης επεισόδια.

Ads

Οι αστυνομικοί έλεγχαν τον κόσμο που προσέγγιζε την πορεία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες απώθησαν όσους διαδηλωτές κρατούσαν κράνος ή είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όπως ανακοινώθηκε 85 άνθρωποι προσήχθησαν καθώς είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα που θα μπορούσαν να πετάξουν εναντίον των αστυνομικών.

Σημειώνεται πως είναι η δέκατη διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που πραγματοποιείται στο Παρίσι από τον Μάρτιο. Η διαδήλωση αρχικά απαγορεύτηκε, με την κυβέρνηση να επικαλείται λόγους ασφαλείας, όμως στη συνέχεια δόθηκε άδεια  για τη συγκέντρωση, υπό προϋποθέσεις. Έτσι η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια συγκεκριμένη διαδρομή μήκους 1,2 χιλιομέτρων και με την παρουσία 2.000 και πλέον αστυνομικών.

Πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο καθιστά ευκολότερη την πρόσληψη ή απόλυση ενός υπαλλήλου σε μια απόπειρα να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία. «Θα οδηγήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στη γραμμή τερματισμού» είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους παρά τη ζέστη που επικρατεί.

«Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών το δηλώνει (ότι αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση). Η πλειονότητα των συνδικάτων το δηλώνει και δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση» επισήμανε από την πλευρά του ο Φιλίπ Μαρτινέ, ηγέτης του συνδικάτου CGT.