Τα σπίτια τους για τα θύματα της επίθεσης άνοιξαν κάτοικοι στο Μάντσεστερ μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με τουλάχιστον 19 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες. 

Ads

Σημειώνεται ότι το κοινό της είναι νεανικό γι’ αυτό στη συναυλία βρίσκονταν πολλά παιδιά, αρκετά ασυνόδευτα αφού οι γονείς τους θα τα περίμεναν έξω από τη συναυλία. Μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ακολούθησε πανικός και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Τα ψάχνουν μέσω των social media, αναρτώντας φωτογραφίες τους. 

Εκτιμάται ότι αρκετοί θεατές της συναυλίας βρήκαν καταφύγιο σε σπίτια. Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, έτσι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να γυρίσουν στα σπίτια τους. 

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στα social media, οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ έχουν κινητοποιηθεί μετά την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο και προσφέρουν την βοήθεια τους, για την μεταφορά τραυματιών.

Ads

Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter. Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη. Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400.