Ερωτηματικά έχει προκαλέσει στη Μάλτα η αιφνιδιαστική ματαίωση της σημερινής ομιλίας του κ. Δ. Αβραμόπουλου. Ο Επίτροπος μεταναστευτικής πολιτικής  ήταν κεντρικός ομιλητής για το προσφυγικό στην ολομέλεια της COSAC (σύνοδος των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) στην οποία συμμετέχουν 250 διεθνείς παρατηρητές και αντιπροσωπείες από 28 κράτη.

Ads

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις πολιτικές για το προσφυγικό. Ο κ. Αβραμόπουλος έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της συνόδου ότι “δεν θα συμμετάσχει επειδή θα παραβρεθεί στην κηδεία του φίλου και μέντορά του” Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία είναι για αύριο, Τετάρτη στις 15.00. Συμμετέχοντες από την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, έθεταν το ερώτημα γιατί ο κ. Αβραμόπουλος δεν επέλεξε να μεταβεί στην Αθήνα μετά την ομιλία του.

Από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου διευκρίνησαν στο Tvxs.gr, πως “ο Επίτροπος είχε κληθεί να εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Πρόεδρο Γιούνκερ στη κηδεία, και συνδεόταν προσωπικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχε εργαστεί δίπλα του ως Διπλωματικός του Διευθυντής”. Όπως σημειώνουν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε ενημερώσει προσωπικά τον Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας για την ακύρωση. Παράλληλα τονίζουν πως θα πάει στην επόμενη συνάντηση στην Εσθονία, η οποία είναι Ιουλίο. 

Η επιστολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου