Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τους πολίτες της Γαλλίας για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα «ας αγαπήσουμε τη Γαλλία». Ο ίδιος τόνισε ότι θα βάλει όλη του την ενέργεια για να αποδείξει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης του λαού της Γαλλίας, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υποτιμά τις δυσκολίες της οικονομίας που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ads

Αφού χαιρέτισε την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, σημείωσε ότι έχει επίγνωση του θυμού, της αμφιβολίας και του άγχους που οι Γάλλοι εξέφρασαν. Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε επίσης ότι τα ποσοστά των ακραίων κομμάτων τον υποχρεώνουν να εργαστεί με στόχο τη συμφιλίωση του έθνους.

«Είναι ευθύνη μου να ακούσω όλους τους Γάλλους» περιλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου, τόνισε ο νέος πρόεδρος. «Θα εργαστώ για να αναμορφώσω τους δεσμούς μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Γαλλία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.

«Η Γαλλία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της τρομοκρατίας», συνέχισε, ενώ έκανε αναφορά και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Ads

Νωρίτερα, στην πρώτη του λιτή δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο έκανε λόγο για νέο, ελπιδοφόρο, σίγουρο και στέρεο κεφάλαιο που ανοίγει για την Γαλλία.