Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Τολέδο στο κέντρο της Μαδρίτης, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου. Εικόνες που έρχονται από το σημείο δείχνουν ένα κατεστραμμένο κτίριο, συντρίμμια του οποίου καλύπτουν τον διπλανό δρόμο.

Ads

Οι τρεις πάνω όροφοι του κτιρίου έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ δεν είναι ακριβή μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης, αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαρροή αερίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες, ο ένας σοβαρά, ενώ ο δήμαρχος της Μαδρίτης αναφέρει πως δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εικόνες και βίντεο από το σημείο έχουν αναρτηθεί στα social media, αποτυπώνοντας τεράστιες καταστροφές σε τουλάχιστον ένα κτίριο, που, σύμφωνα με την TVE, βρίσκεται κοντά σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων. Εκπρόσωπός του μάλιστα δήλωσε ότι «κανένας τρόφιμος ή υπάλληλος δεν τραυματίστηκε», ενώ εκκενώθηκαν και κτίρια.

Ads

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το σημείο. «Ήμασταν 400 μέτρα μακριά και άκουσα την έκρηξη. Όλοι οι τρόφιμοι έχουν εκκενώσει το κτίριο. Από όσο γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί» λέει ο Juan Miguel Estepa, εργαζόμενος στον οίκο φροντίδας.

Μια γυναίκα που μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο όταν άκουσε την έκρηξη, μόλις 50 ή 100 μέτρα μακριά, εξήγησε ότι είδε «ένα άνθρωπο ξαπλωμένο στο έδαφος».