Λίγες μόλις μέρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου, ένα ακόμη περιστατικό απασχολεί τις αντιτρομοκρατικές αρχές της χώρας.

Ads

Μία γυναίκα, υπάλληλος ενός νηπιαγωγείου στο Λονδίνο, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι ενώ βρισκόταν σε κεντρική λεωφόρο στο Λονδίνο και πήγαινε στη δουλειά της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η 30χρονη, μαχαιρώθηκε από τρεις γυναίκες που της επιτέθηκαν, φωνάζοντας «θα σε πάρει ο Αλλάχ».

Οι τρεις γυναίκες, που προφανώς της είχαν στήσει καρτέρι την ώρα που εκείνη πήγαινε στη δουλειά της, της επιτέθηκαν από πίσω και αμέσως μετά διέφυγαν.

Ads

Η Karrien Stevens, διευθύντρια του νηπιαγωγείου Little Diamonds στην περιοχή Χέρμον Χιλ, επιβεβαίωσε στη Daily Mail ότι ένα μέλος του προσωπικού της, μια 30χρονη νηπιαγωγός, έπεσε θύμα επίθεσης από τρεις νεαρές γυναίκες ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς τη δουλειά της.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που η γυναίκα είχε φτάσει σχεδόν στον τόπο εργασίας της. Οι νεαρές (οι οποίες μάλλον είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα τους) επιτέθηκαν από πίσω στη 30χρονη, φωνάζοντας συνθήματα για τον Αλλάχ και τραυματίζοντάς την ελαφρά με μαχαίρι, ωστόσο τράπηκαν σε φυγή όταν ένας άνδρας έσπευσε να τη βοηθήσει. Ο άνδρας μετέφερε την τραυματισμένη γυναίκα στο νηπιαγωγείο που ήταν κοντά, και στη συνέχεια κάλεσε ασθενοφόρο που έδωσε στη γυναίκα τις πρώτες βοήθειες.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και ένα περιπολικό βρέθηκε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά, οι τρεις δράστιδες είχαν εξαφανιστεί και προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών, το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατικό συμβάν». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, για μερικές ώρες, τα σχολεία της περιοχής «σφραγίστηκαν» λόγω του περιστατικού, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι γονείς ότι τα παιδιά τους ήταν ασφαλή.