Η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», μιλώντας στην εφημερίδα «Figaro», δήλωσε πως πρόθεσή της σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές του 2017 είναι να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Σημειώνεται πως ανάλογη δέσμευση έχει προχωρήσει και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ads

«Αν εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την εκλογή μου, θα οργανώσω δημοψήφισμα που θα καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει σε περίπτωση που οι Γάλλοι ψηφίσουν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ η Λεπέν απάντησε: «Τότε θα αποχωρήσω από την γαλλική προεδρία». «Αφού δεν θα μπορέσω να κάνω πράξη αυτά που θα έχω υποσχεθεί στο γαλλικό λαό, ένας είναι ο δρόμος: η αποχώρηση από το Ελιζέ», πρόσθεσε.

Η Λεπέν δήλωσε επίσης: «Θέλω να πω στους Γάλλους ότι δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει εάν δεν ξαναγίνουμε αφεντικά στη ζωή μας. Θα πρέπει να ξέρουν ότι για έναν και μοναδικό λόγο διεκδικώ την εξουσία: γιατί θέλω να αλλάξω τα πράγματα».

Ads