Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Καμπρίλς της Ισπανίας, όπου σκοτώθηκε μία γυναίκα, καταγράφηκε από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα στην περιοχή του Παρισιού, πριν από μία εβδομάδα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.

Ads

Η αστυνομία στο Καμπρίλς πυροβόλησε και σκότωσε 5 άνδρες που φορούσαν ψεύτικες ζώνες με εκρηκτικά, αφού έπεσαν με το Audi πάνω σε τουρίστες και αφού το όχημα αναποδογύρισε, βγήκαν από αυτό και άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους. Μια Ισπανίδα σκοτώθηκε στην επίθεση που έγινε μόλις ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, που άφησε 13 νεκρούς.

Χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας κατέγραψε το αυτοκίνητο μάρκας Audi να τρέχει έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στην περιοχή του Παρισιού, πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Επισήμανε επιπλέον ότι σε αυτό το στάδιο οι Γάλλοι ερευνητές δεν έχουν εντοπίσει κάποια άμεση και σε επιχειρησιακό επίπεδο διασύνδεση μεταξύ του πυρήνα των τρομοκρατών στην Ισπανία και τη Γαλλία κι ότι το όχημα θα μπορούσε απλά να διέρχεται από την χώρα.

Ads

Το γραφείο του εισαγγελέα της Γαλλίας δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν από την πλευρά τους ότι το Audi ανήκε στον Μοχάμεντ Ααλά, ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη. Ένας από τους αδελφούς του σκοτώθηκε στο Καμπρίλς κι άλλος ένας, επίσης ύποπτος για τις επιθέσεις, αγνοείται.