Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, φέρεται να δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «είναι μια πιθανότητα». 

Ads

Στη συνέντευξή της, που θα δημοσιευτεί ολόκληρη την Παρασκευή, η Κριστίν Λαγκάρντ σημειώνει πως «μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε έναν υγιεινό περίπατο για την Ευρώπη, αλλά δεν θα σηματοδοτούσε και το τέλος του ευρώ».

Η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε και στο πρωινό μαγκαζίνο της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, όπου ανέφερε πως «βρισκόμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων, δεν θα έλεγα ότι έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα και ότι βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας». «Βρισκόμαστε εν μέσω των διαπραγματεύσεων, υπάρχει σαφής κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα πεδία, στον ΦΠΑ, στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, στο δημόσιο, εντούτοις έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας, εάν θέλουμε μια συνολική λύση, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της και που θα προσελκύσει και πάλι επενδυτές στην Ελλάδα», είπε.

Παράλληλα είπε πως έχει «καλό προαίσθημα» ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο. «Προσωπικά έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα όταν ακούω ότι οι ελληνικές αρχές και οι έλληνες πολιτικοί θέλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. πρόκειται για ένα χρέος που έχουν έναντι της διεθνούς κοινότητας. Το ΔΝΤ έχει 188 μέλη, από τις φτωχότερες μέχρι τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Όταν υπάρχει λοιπόν ένα χρέος, το χρέος αυτό είναι έναντι αυτών των χωρών. Πρόκειται για θέμα σεβασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ads