Ο, σύμφωνα με την ομολογία του κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος της Κύπρου, υπολοχαγός, Νίκος Μεταξάς, κατέθεσε στους ανακριτές της Αστυνομίας το πώς και γιατί σκότωσε τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, το πρώτο θύμα του που εντοπίστηκε: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία». Την ίδια στιγμή, ο Αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, εκτιμά ότι είναι πρόωρο να εκτιμηθεί η έκταση του εγκλήματος.

Ads

Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της Marry Rose, ο δολοφόνος δεν έδωσε εξηγήσεις, έλεγε μόνο διάφορα μασημένα λόγια. Όμως, το σοκ είχε συνέχεια. Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι εμβρόντητοι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ύποπτος παγίδευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» και γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω διαδικτυακού ιστότοπου γνωριμιών.

Οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

Ads

Οι αστυνομικές Αρχές, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν και χθες έρευνες και στη λίμνη του Ξυλιάτου, εκεί που ο κρατούμενος είπε πως έριξε το πτώμα του παιδιού. Δεν αποκλείουν, όμως, το ενδεχόμενο τα στοιχεία που έδωσε ο 35χρονος για τον χώρο όπου βρίσκεται η 6χρονη να είναι παραπλανητικά.

Πηγή: philenews.com