Ευρωβουλευτές του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος UKIP πιάστηκαν στα χέρια στο ευρωκοινοβούλιο με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών, ο Στίβεν Γουλφ, να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ads

Ο Στίβεν Γουλφ, που θεωρείται ως φαβορί για την ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση του Νάιτζελ Φάρατζ, «δέχτηκε αρκετές γροθιές και έπεσε σε ένα παράθυρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι».

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωβουλευτών του UKIP στο Στρασβούργο. Πηγές από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 49 χρόνια, αναφέρουν πως ο άνδρας δέχθηκε πολλές γροθιές κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά δεν κατέρρευσε αμέσως. Μόνο λίγη ώρα αργότερα και όταν τα μέλη του κόμματος κατευθύνονταν για την ψηφοφορία έχασε τις αισθήσεις τους.

Νωρίτερα, ο πρώην ηγέτης UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, που ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου μέχρι να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, δήλωσε για το πρωτοφανές περιστατικό: «Λυπάμαι βαθιά που μετά το διαπληκτισμό που συνέβη σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του UKIP σήμερα το πρωί, ο Στίβεν Γουλφ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή».

Ads

Τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο Στίβεν Γουλφ «αισθάνεται καλύτερα», αλλά θα παραμείνει υπό παρακολούθηση από τους γιατρούς τις επόμενες ώρες. Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Γουλφ έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποιος θρόμβος στον εγκέφαλο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματος, διαψεύδοντας το στέλεχος του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Χάμιλτον, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία. «Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάποια αιμορραγία στον εγκέφαλο», ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Γουλφ, αφού ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ιατρικό προσωπικό και τους άλλους ευρωβουλευτές του Ukip που τον βοήθησαν, δηλώνει ότι είναι «ευτυχής» και «χαμογελαστός όπως πάντα». «Είμαι καθιστός και λένε ότι είμαι καλά. Η μοναδική συνέπεια αυτή τη στιγμή είναι ένα μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου», πρόσθεσε.