Τουλάχιστον 4.317 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 9.921 έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο, ενώ ο αριθμός των εκτοπισμένων ανέρχεται σε 466.829, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ούτε καν η εκεχειρία δεν κατάφερε  να μειώσει τον φόρο αίματος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία 13 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση, παρά την υπογραφή της.

Ads

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να δέχεται καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι ένοπλες οργανώσεις ευθύνονται για βασανισμούς, εκτελέσεις, βιασμούς, μυστικές κρατήσεις και επιβολή καταναγκαστικής εργασίας.

«Αυτές οι παραβιάσεις είναι συστηματικές και ενδεχομένως να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» υπογράμμισε σε ανακοίνωση της η Αρμοστεία αφήνοντας την τελική αξιολόγηση για τη φύση αυτών των εγκλημάτων στα εθνικά και στα διεθνή δικαστήρια.

Ads