Μπορεί η Ευρώπη να εκφράζει το φόβο της καθημερινά για κάποιο έκτακτο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα που θα «στεγνώσει» τις τράπεζες, ωστόσο τα ΑΤΜ της Γερμανίας είναι αυτά που ξέμειναν από χρήματα.

Ads

Χωρίς μετρητά έχουν ξεμείνει πάρα πολλά ΑΤΜ στη Γερμανία, όχι λόγω κάποιας έκτακτης οικονομικής συγκυρίας, αλλά λόγω απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι που εργάζονται στην εταιρία μεταφοράς των χρημάτων Prosegur. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη.

«Πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στο Βερολίνο, η πόλη γεμάτη τουρίστες, ο καιρός εξαιρετικός. Μόνο η επίσκεψη στην τράπεζα θα μπορούσε να χαλάσει τη διάθεση των επισκεπτών. Σάββατο βράδυ και στο υποκάτάστημα της Commerzbank στην Alexanderplatz: ένα «τάγμα» από ΑΤΜ διαθέσιμα, αλλά κανένα από τα δέκα μηχανήματα δεν είχε χρήματα. Η ίδια εικόνα και την Κυριακή στην πλατεία Βίτενμπεργκ με την Deutscher Bank: έξι αυτόματα μηχανήματα και χρήματα μηδέν. Η πρωτεύουσα ξεμένει από λεφτά», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Από την απεργία έχουν επηρεαστεί οι Deutscher Bank και Commerzbank, οι Berliner Bank, το Γερμανικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Sparda-Bank.

Ads

Η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες που θα έχουν τα συνδικάτα με την εταιρεία για τις νέες συμβάσεις.