“Έχουμε μπει στον αστερισμό των σκανδάλων, των κασετών και των υποκλοπών με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, γιατί υιοθέτησε χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή ώστε να στρέψει την προσοχή μακριά από την Novartis και άλλα υπαρκτά σκάνδαλα, όπως τα 2,6 εκατομμύρια που φέρονται να καταλήγουν στον κ. Σαμαρά, και που επρόκειτο να συζητηθούν εκείνη την ημέρα. Αυτές οι πρακτικές, όμως, απομακρύνουν τον κόσμο από την πολιτική και διαμορφώνουν ένα κλίμα νοσηρό, το οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα εκμεταλλευτούν οι δυνάμεις που δρουν εναντίον της Δημοκρατίας”, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

Ads

Όπως σημείωσε, οι καταγγελίες θα πρέπει να ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, διότι εάν είναι ψευδείς “απλά παίζουν το παιχνίδι της σκανδαλολογίας. Αν προκύπτουν ποινικά ζητήματα πρέπει να αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Έτσι γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές και τις πολιτισμένες χώρες. Εδώ κατρακυλάμε σε ένα βαλκανικό βούρκο από όπου οι άλλες βαλκανικές χώρες έχουν βγει! Δεν κάνουν πολιτική με παράνομες ηχογραφήσεις σε άλλες χώρες”.

Ο Στέλιος Κούλογλου απηύθυνε, δε, κάλεσμα προς “όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Δημοκρατία, να σταματήσει αυτό το παιχνίδι και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Στην Πορτογαλία για παράδειγμα, χώρα με αντίστοιχα μεγέθη με εμάς, συζητούν άλλα πράγματα: Πρόσφατα ίδρυσαν νέα τράπεζα επενδύσεων που θα διαχειριστεί το πακέτο ενίσχυσης της Κομισιόν για την πανδημία, που θα λάβουν. Εθνικοποίησαν την αεροπορική εταιρεία ΤΑΡ, που χρεοκόπησε από την πανδημία. Συζητούν πως θα ξεπεράσουν την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Θέλουν να επαναβιομηχανοποιήσουν την χώρα τους. Εμείς αντί για αυτά συζητάμε για τις παράνομες ηχογραφήσεις, τι είπε ο ένας ή ο άλλος, για τα σκόιλ ελικίκου. Αυτό είναι δείγμα παρακμής και θα το πληρώσουμε ακριβά. Αφορούν αυτά τους νέους για τους οποίους η επόμενη δεκαετία θα είναι τρομερά δύσκολη; Αφορούν αυτά τους δεκάδες επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν τρομερό πρόβλημα καθώς δεν δουλεύει τίποτα στην αγορά; Αφορούν αυτά τους εργαζόμενους στον τουρισμό; Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και ας συζητήσουμε σοβαρά για την χώρα”.