Για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που η ίδια της η ύπαρξη τελεί υπό αμφισβήτηση, αλλά και για το ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν απέναντι στην CETA μετά την ψήφισή της από το ευρωκοινοβούλιο, μίλησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην εκπομπή «Κάρτα Μέλους» της τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων. 

Ads

Η συζήτηση με την δημοσιογράφο Ματρώνη Δικαιάκου άγγιξε τα θέματα της προστασίας των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος και τη σημασία της προσφοράς τους, όπως επίσης και το ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα των ψευδών ειδήσεων. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως οργανώνει μια ειδική ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα αυτό. Παρακολουθείστε, σε αυτό το σημείο, τα αποσπάσματα της εκπομπής:

Για τους πληροφοριόδοτες και την προσφορά τους:

Για την πορεία της ΕΕ:

Για την αντίσταση στη CETA:

Κατόπιν η συζήτηση στράφηκε σε άλλο ένα πολύ επίκαιρο, με αφορμή την υπόθεση Φιγιόν και την περίπτωση της Ρουμανίας, ζήτημα: Την διαφθορά. O ευρωβουλευτής τόνισε πως η απουσία αποτελεσματικής καταπολέμησης της διαφθοράς, και η ταυτόχρονη αποκάλυψη νέων σκανδάλων που αποδεικνύουν πόσο σάπιο ήταν το πολιτικό σύστημα, εξαγριώνουν τους πολίτες και τους στρέφουν στην ακροδεξιά. 

H εκπμπή ολοκληρώθηκε με αναφορά στις μελλοντικές εκδηλώσεις του Στέλιου Κούλολγου στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ελλάδα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων φεστιβάλ ταινιών για τους Whistleblowers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκδήλωση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, έκθεση φωτογραφίας και θεατρική παράσταση για την επέτειο των 75 ετών από τον Λιμό των Αθηνών, έκδοση βιβλίου με μαρτυρίες για τα 50 χρόνια από την Δικτατορία, όπως και σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.