Για τη σπουδαιότητα της νίκης του Τζέρεμι Κόρμπιν και την άνοδό του στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος μίλησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος έκανε λόγο για μια σημαντική εξέλιξη που ανέδειξε την ανάγκη αλλαγής του πολιτικού συστήματος στη Βρετανία.

Ads

«Οι Εργατικοί αρχίζουν να επανακτούν το κόμμα τους, η κοινωνία των πολιτών βοηθά επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, κυρίως από τα ΜΜΕ, προσπαθώ να παρακολουθήσω πώς αντιδρά ο ένας και ο άλλος και είναι πολύ δύσπιστοι, ήδη από την αρχή. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά και φυσικά και τα κατεστημένα ΜΜΕ, αλλά έπρεπε να συμβεί αυτό, ήταν άκρως απαραίτητο. Είναι ένα σημάδι ότι η Ευρώπη αρχίζει να αλλάζει. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και νικήθηκε στην προσπάθειά του να φέρει την αλλαγή στην λιτότητα, έρχονται όμως τώρα άλλα κόμματα που παίρνουν τη σκυτάλη σ’ αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε ο Στ. Κούλογλου, κληθείς να σχολιάσει τη νίκη του Κόρμπιν.

«Υπάρχουν πολλοί φτωχοί, αυτή τη στιγμή, στη Μ. Βρετανία, που χρειάζονται κάποιον για να τους φροντίσει και να προστατέψει τα συμφέροντά τους, και πιστεύω ότι ο Κόρμπιν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι’αυτό», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα κάλεσε τον νέο ηγέτη των Βρετανών να είναι «προσεκτικός» με τους ηγέτες της ΕΕ. «Ο Κόρμπιν πρέπει να προσέξει πάρα πολύ, γιατί η πείρα μας έδειξε ότι η πρώτη τους αντίδραση θα είναι να θέλουν να τον ανατρέψουν. Θέλουν να καταστρέψουν κάθε ελπίδα που μπορεί να προκύψει για αλλαγή των πολιτικών της λιτότητας, που κατέληξαν σε καταστροφή. Πρέπει λοιπόν να προσέξει πολύ. Πρέπει να διασφαλίσει συμμαχίες. Πρέπει να μάθει από τη δική μας πικρή εμπειρία. Γιατί εμείς ήμασταν μόνοι ενάντια σε όλο το κατεστημένο. 18 κυβερνήσεις ήταν εναντίον μας. Πρέπει να τα κάνει όλα αυτά. Είναι άκρως απαραίτητο αυτό», τόνισε – μεταξύ άλλων – ο Στ. Κούλογλου.