“Ο αντιφασισμός είναι στο DNA της Αριστεράς. Είναι εξοργιστικό να λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε τον ποινικό κώδικα για να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Open TV και στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και της Ντόρας Κουτροκόη καθως και στο στο Κύμα FM της Κέρκυρας και στην Νικολέττα Δουκάκη.

Ads

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής δημιουργεί ευρωπαϊκό ιστορικό προηγούμενο καθώς έχουμε σε όλη την Ευρώπη άνοδο της ακροδεξιάς. Είναι εξοργιστική η προσπάθεια να αλλάξουμε την συζήτηση αντί να συζητάμε ενωμένοι για το αν το δικαστήριο θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά, τι ποινές θα επιβάλει και επίσης εάν η έφεση θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ή εάν θα πάνε στην φυλακή – που είναι πολύ σημαντικό και πολιτικά και συμβολικά. Αντ’ αυτών η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει πριν την ανακοίνωση της απόφαση να επαναφέρει την θεωρία των δυο άκρων και στην συνέχεια να προσπαθεί να παρουσιάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες. Είναι εξοργιστική η κατηγορία, πόσω μάλλον όταν έρχεται από μια παράταξη που έχει ευθύνες για την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, που με την ανοχή της έδωσε στους χρυσαυγίτες την εντύπωση πως ότι και να κάνουν θα μένουν ατιμώρητοι. Ο Ρουπακιάς ίσως δεν θα είχε δολοφονήσει τον Φύσσα εάν οκτώ μήνες νωρίτερα είχαν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμαν και όλων των εγκληματικών πράξεων που έκανε η ΧΑ στο μεσοδιάστημα. Επίσης, είναι μεμπτό η κυβέρνηση να λέει ότι επί Μητσοτάκη καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη”, προσέθεσε.

“Η αλλαγή του ποινικού κώδικα ήταν απαραίτητη και σωστά η κυβέρνηση την προχώρησε. Αν δείτε τις γνώμες ακόμη και ακραίων πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Βενιζέλου λένε ότι σωστά προχώρησε η αναθεώρηση του ποινικού κώδικα, που δεν ήταν έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έργο δέκα ετών επιστημονικής επιτροπής. Κατατέθηκε όπως ήρθε, δεν έγιναν τροποποιήσεις”, τόνισε ακόμη ο ευρωβουλευτής.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις ευθύνες του πρώην υπουργού Σταύρου Κοντονή για αυτή την κατάσταση, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε:

Ads

“Πάντα υπάρχουν χρήσιμοι ηλίθιοι. Πρέπει να σταματήσει η πρακτική στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που η κυβέρνηση εξαιτίας της ανικανότητας της είναι στριμωγμένη ή όταν υπάρχει μια επιτυχία κάποιος να κάνει μια δήλωση και να αλλάζει έτσι την συζήτηση. Αυτό τόνισα και στο άρθρο μου που παρουσιάστηκε στον Τύπο ως τάχα σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Το άρθρο απευθυνόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό που έγραφα ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει σε μια εσωστρέφεια και καλό θα είναι να προχωρήσει σε συνέδριο -έστω και διαδικτυακά, λόγω πανδημίας- για να διαμορφώσει ένα νέο και συγκροτημένο πρόγραμμα και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, με τις μειοψηφίες να αποδέχονται τις πλειοψηφίες”.

Διαβάστε πως εξήγησε ο Στ. Κοντονής τις δηλώσεις του μιλώντας στον Στ. Κούλογλου