Σχολιάζοντας τα γεγονότα με τον παράνομο εκκλησιασμό στην Κέρκυρα, ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε στο Kontra Channel πως «είναι σεβαστό το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών. Όμως καλό είναι ενόψει του Πάσχα να μην παραβούμε τους κανονισμούς. Επίσης έχει κάνει μεγάλο λάθος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που έκλεισε το μάτι στους πολίτες προτρέποντας τους να στείλουν SMS ότι πάνε τάχα στο σούπερ μάρκετ και να πάνε στην εκκλησία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας υπουργός συμβουλεύει τους πολίτες πως να ξεγελάσουν την κυβέρνηση του!»

Ads

Τα  μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την οικονομία «παραμένουν τα χαμηλότερα ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ και ιδίως στις χώρες του Νότου», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα διαφορετικά θα πέσουμε σε μεγάλη ύφεση από την οποία πολύ δύσκολα θα βγούμε. Για να μην ξαναζήσουμε το 2010-2012, πρέπει να ληφθούν μέτρα θωράκισης του πληθυσμού. Για τον ίδιο λόγο,  η Ισπανία  θεσπίζει κατώτατο εισόδημα για όλους πολίτες».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της πανδημίας, ο Σ. Κούλογλου παρατήρησε πως οι χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής Ευρώπης έχουν πληγεί σοβαρά. «Υπάρχουν, όμως, χώρες στα άκρα της Ευρώπης, όπως και η Ελλάδα, όπου ευτυχώς δεν έχουν πολλά κρούσματα ή απώλειες σε ζωές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η Πορτογαλία, που τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, παρότι έχει στενές διασυνοριακές σχέσεις την Ισπανία. Ανάλογη -ή και καλύτερη- εικόνα με τη δική μας παρατηρείται τόσο στην Ανατολική Ευρώπη όσο και στα Βαλκάνια».