Η Βρετανία θα πρέπει να πιέσει για να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα από τον ΟΗΕ για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, αντί να περιμένει εντολές από τον Αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το τι πρέπει να κάνει, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ads

«Η κυβέρνηση μοιάζει να περιμένει τις εντολές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το πώς να προχωρήσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κόρμπιν.

«Η Βρετανία θα πρέπει να ασκήσει πίεση για να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα από τον ΟΗΕ σχετικά με τη φρικτή επίθεση με χημικά όπλα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επικοινωνία Τραμπ – Μέι

Τραμπ και Τερέζα Μέι συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ την Πέμπτη.

Ads

Οι Τραμπ και Μέι συνομίλησαν μετά το πράσινο φως που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη συνδιάλεξή τους.

«Συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά όσον αφορά τη διεθνή αντίδραση», προστέθηκε στο δελτίο Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.