Οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών Αρχών συνεχίζονται, με σκοπό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, ανέφερε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ads

Για τις Βρυξέλλες, το ζήτημα που προέκυψε με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να επηρεάσει την αξιολόγηση, για την ολοκλήρωση της οποίας οι εργασίες συνεχίζονται από απόσταση.

Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, οι θέσεις των δύο πλευρών συγκλίνουν, και επί της ουσίας τα ανοιχτά θέματα μπορούν να κλείσουν γρήγορα, εφόσον υπάρχει η βούληση.

Εν τω μεταξύ, αύριο, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, θα συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το EuroWorking Group, όπου οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, στη βάση του πορίσματος των θεσμών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ads

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, καθώς ορισμένοι υπουργοί έχουν δυσαρεστηθεί με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε στην ανακοίνωση του παγώματος της εφαρμογής των μέτρων, χωρίς να τους συμβουλευτεί.

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ανοιχτά την περασμένη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ο μόνος που δυσαρεστήθηκε.