Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις καθώς όπως είπε «η ισχυρή πολιτική βούληση σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι αρκετή». Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της Κομισιόν για το κοινό ανακοινωθέν της επταμερούς της 20ης Μαρτίου. «Η βούληση πρέπει να μετατραπεί άμεσε σε πράξεις και πρόοδο με μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις», είπε.

Ads

Σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 15 Μαρτίου στην καγκελάριο της Γερμανίας και τους θεσμούς, δήλωσε πως από τότε έχουν συμβεί πολλά και μετά από την μίνι σύνοδο της  περασμένης Πέμπτης  «αναμένεται από την ελληνική πλευρά να δουλέψει γρήγορα και να παρουσιάσει άμεσα μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεχνικές ομάδες στην Αθήνα και μπορεί να γίνει και συνάντηση στις Βρυξέλλες για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας. «Ο χρόνος για δηλώσεις έχει τελειώσει, τώρα είναι η ώρα για δουλειά», σημείωσε. Η συνάντηση της περασμένης Πέμπτης επέτρεψε να γίνουν πιο κατανοητές οι θέσεις όλων των πλευρών είπε ο κ. Σχοινάς και τόνισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις πρέπει να συνεχίσουν για να διευκολύνουν την διαδικασ