Η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης του διπλού φονικού της περασμένης βδομάδας στο Στρόβολο και πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στις έρευνες που διεξάγονται, τόνισε ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ. Όπως είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Αστυνομία έχει σενάριο, υπόπτους και κίνητρα.

Ads

«Δεν είμαι εξ εκείνων που πιστεύουν στο τέλειο έγκλημα, γι΄ αυτό αισιοδοξώ ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί. Πρέπει να εξιχνιαστεί», τόνισε.

«Έχω εμπιστοσύνη στους ανακριτές, γιατί έχουμε επιστρατεύσει το καλύτερο υλικό που διαθέτει η αστυνομία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και, επαναλαμβάνω, θέλω και εσείς και όλος ο κόσμος να δείξει εμπιστοσύνη στους ανακριτές, γιατί είναι όλοι έμπειροι ανακριτές, μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, γι΄ αυτό δείξτε εμπιστοσύνη».

Αναφορικά με την πληροφορία περί πιζάμας με αίμα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε «αντιλαμβάνεστε ότι η αστυνομία δεν θα προβεί σε οποιεσδήποτε άλλες αποκαλύψεις ή σχόλια επί των θεμάτων».

Ads

Κληθείς να απαντήσει αν η αστυνομία έχει εικόνα για κίνητρα, κατεύθυνση, αλλά και πιθανούς υπόπτους, ο Κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι «η αστυνομία ξέρει τι κάνει, έχει και αυτά που έχετε αναφέρει […] Βαίνουμε καλώς, η πορεία των ανακρίσεων είναι πολύ καλή και θεωρούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα», τόνισε.

«Δεν μπορώ να σας πω για συγκεκριμένη κατεύθυνση – για ευνόητους λόγους, χωρίς να λέω ότι δεν έχουμε. Σκεφτόμαστε για βοήθεια από το εξωτερικό και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», συμπλήρωσε.

Μέχρι σήμερα, μια σχεδόν εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα, έχουν ληφθεί πέραν των 80 καταθέσεων. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τις αμέσως επόμενες ώρες, αφού οι ανακριτές αξιολογούν και λαμβάνουν επιπλέον καταθέσεις αλλά και συμπληρωματικές.

Η πιζάμα που εντοπίστηκε πάνω σε επιτραπέζιο παιχνίδι (ποδοσφαιράκι) φέρεται, όπως όλα δείχνουν, να δίδει σαφείς απαντήσεις, μέσω του γενετικού υλικού, οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ανακριτές, από τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων τα οποία αναμένονται.

Η πληροφορία για τη πιζάμα υπήρχε από τα πρώτα 24ωρα. Όπως αναφέρει και σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα Πολίτης, όντως εντοπίστηκε πιτζάμα με κηλίδες αίματος, άρα και γενετικό υλικό.

Η κατάθεση του 15χρονου -ο οποίος έχει ήδη δώσει προφορική κατάθεση-, αναμένεται να λύσει αρκετούς γρίφους και να δώσει περαιτέρω απαντήσεις στους ανακριτές.

Αυτό που λαμβάνεται, ωστόσο, υπόψη είναι και η άποψη του δικηγόρου που εκπροσωπεί τον 15χρονο, ο οποίος δηλώνει στο SigmaLive ότι τον πρώτο λόγο σ’ ένα τέτοιο ζήτημα τον έχουν οι ανακριτές. Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μη θέλοντας να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, συνέστησε υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι παραμένει η πρόταση περί κλήτευσης από τη Δημοκρατία ειδικού δικαστικού ψυχολόγου της Scotland Yard, προκειμένου να συνδράμει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.