Ο Στίβεν Χόκινγκ κάλεσε ξανά τους συμπατριώτες του να μην ψηφίσουν υπέρ του Brexit, επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, ενώ αποκάλεσε «δημαγωγό» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Μιλώντας σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή, ο Βρετανός φυσικός δήλωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη δημοφιλία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, καθώς, όπως είπε, ο Τραμπ «είναι ένας δημαγωγός που φαίνεται να απευθύνεται στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή».

Για το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου, τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ όχι μόνο για λόγους πολιτικούς και εθνικής ασφαλείας, αλλά και για το καλό της βρετανικής επιστήμης.

image

Ads

«Έχουν παρέλθει οι μέρες που μπορούσαμε (σ.σ. οι Βρετανοί) να είμαστε μόνοι ενάντια στον κόσμο. Έχουμε ανάγκη να είμαστε τμήμα μιας μεγαλύτερης ομάδας κρατών, τόσο για την ασφάλειά μας, όσο και για το εμπόριό μας. Η πιθανότητα μιας εξόδου από την ΕΕ έχει ήδη οδηγήσει σε απότομη πτώση της λίρας, επειδή οι αγορές κρίνουν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την οικονομία μας», ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία» του ITV, σύμφωνα με τον Guardian.