Για έρευνα των γερμανικών αρχών κατά αστυνομικού- κατασκόπου, κάνει λόγο δημοσίευμα της Der Tagesspiegel, ανήμερα της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν μετά το 2014 στο Βερολίνο και της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ads

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι αρχές ασφαλείας ερευνούν ακόμη μια περίπτωση κατασκοπείας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται γερμανός αστυνομικός, που συνεργαζόταν με την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT.  Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ανώτερο αστυνομικό υπάλληλο, ο οποίος φέρεται να διαβίβασε εμπιστευτικά στοιχεία όπως διευθύνσεις εξόριστων αντιπάλων αντιπολίτευσης και αντικαθεστωτικών στην τουρκική πρεσβεία.

Για το περιστατικό η αστυνομία του Βερολίνου ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter: «Εάν επιβεβαιωθεί η υποψία ότι θα μεταδοθούν ευαίσθητα δεδομένα στην τουρκική πρεσβεία εναντίον ενός από τους συναδέλφους μας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έρευνας από τον εισαγγελέα, αυτό θα συνιστά όχι μόνο παραβίασή της αλλά και σοβαρό αδίκημα, που δεν μπορεί να αντιστραφεί».

Ο Αντρέας Γκέιζελ, πολιτικός του SPD και υπεύθυνος για Εσωτερικές Υποθέσεις στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε την έρευνα χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ads

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει τον μεγαλύτερο τουρκικό πληθυσμό στην Ευρώπη.