Ο Μαρτσέλλο Ντελλ Ούτρι, πρώην γερουσιαστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καταδικάστηκε από το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο σε φυλάκιση επτά ετών για έξωθεν στήριξη της μαφίας.

Ads

 
Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την ποινή που είχε επιβάλει και το εφετείο του Παλέρμο της Σικελίας πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο Μαρτσέλλο Ντελλ΄Ούτρι, στενός φίλος και συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι «αδιάκοπες επαφές με την Κόζα Νόστρα από το 1974 μέχρι το 1992», όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.
 
Στην ουσία ο Μαρτσέλλο Ντελλ΄Ούτρι λειτουργούσε ως μεσάζοντας ανάμεσα στη μαφία της Σικελίας και στον Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρεται σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου ο Μπερλουσκόνι φέρεται να κατέβαλε στους νονούς της ιταλικής μαφίας τεράστια χρηματικά ποσά.
 
Ο Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι συνελήφθη στις 12 του περασμένου Απριλίου στην Βηρυτό, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου παραμένει υπό την συνεχή επιτήρηση αστυνομικών. Η Ιταλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, αλλά δεν είναι σαφές ποτέ θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία