Σάλος στην Ιταλία. Ένας Ιταλός ποδοσφαιριστής της β’ εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας χαιρέτισε φασιστικά μετά την επίτευξη τέρματος σε βάρος των γηπεδούχων.

Ads

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχε βγάλει τη φανέλα της ομάδας του, μένοντας με μπλουζάκι το οποίο έφερε το σύμβολο της ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας του Σαλό. 

Πρόκειται για το ναζιφασιστικό κρατίδιο που ο Μουσολίνι είχε δημιουργήσει στην βόρειο Ιταλία, μαζί με τους Γερμανούς, λίγο πριν την νίκη των Συμμάχων, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην αναμέτρηση Μαρτζαμπότο – 65 Φούτα, το απόγευμα της Κυριακής. Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης Μαρτζαμπότο, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, οι ναζιστικές δυνάμεις διέπραξαν μια από τις πιο βάρβαρες σφαγές τους, πριν εβδομήντα τρία χρόνια. 

Ads

Ο συνολικός απολογισμός της ναζιστική θηριωδίας στις περιοχές Μαρτζαμπότο, Γκριντζάνα Μοράντι και Μοντζούνο, ήταν 995 νεκροί άμαχοι. 

Ο ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε προσωρινά από το πρωτάθλημα και θα κληθεί να πληρώσει μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. 

«Πρόκειται για μια κίνηση που είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων, για την οποία δεν υπάρχει καμία, απολύτως δικαιολογία» δήλωσε ο δήμαρχος του Μαρτζαμπότο, Ρομάνο Φράνκι.

Πρόσθεσε, δε, ότι σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά κατά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, κατηγορώντας τον ότι υπερασπίστηκε ανοικτά τον φασισμό.

Η ομάδα 65 Φούτα, μέσω διαδικτύου, «ζήτησε συγγνώμη από όλους για την πράξη του ποδοσφαιριστή της».