Εικοσιοκτάχρονος Ιταλός ονόματι Λούκα Τράνι είναι ο άνδρας που το μεσημέρι πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες -ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- από το αυτοκίνητό του, στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας.

Ads

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Τράνι έχει ξυρισμένο κεφάλι και όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο 28χρονος άνοιξε πυρ κατά μεταναστών μέσα από ένα αυτοκίνητο Alfa Romeo, στο οποίο οι καραμπινιέροι βρήκαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής. Λίγο πριν τον συλλάβουν, βγήκε από το αυτοκίνητό του και τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία.

Ads

Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, όπως είχαν αναφέρει από τις πρώτες κιόλας στιγμές τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο τραυματισμός μεταναστών συνδέεται με την δολοφονία μιας 18χρονης από μετανάστη, πριν από λίγες ημέρες στην ίδια πόλη. Πριν από τρεις ημέρες, το πτώμα της δεκαοκτάχρονης Παμέλα Ματροπιέτρο βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ματσεράτα.

Οι έρευνες, χάρη σε εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στην σύλληψη του Νιγηριανού Ίνοσεντ Οσεγκάλε, 29 ετών, ο οποίος γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αγριότητα του εγκλήματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας και η σημερινή βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών που βρίσκονταν στον σταθμό και σε καφέ της Ματσεράτα πιθανόν να είναι έργο κάποιου παράφρονα έπειτα από την δολοφονία της Παμέλα Ματροπιέτρο, όπως μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.