Μέχρι και 30 άνθρωποι φέρεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους όταν έπεσε χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο της Πεσκάρα, επαρχίας του Αμπρούτσο, έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες την κεντρική Ιταλία, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Οι διασώστες σκάβουν στο χιόνι, καθώς το ξενοδοχείο έχει καταρρεύσει και επιπλέον, έχει μετακινηθεί κατά 10 ολόκληρα μέτρα

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τρεις νεκροί, εκ των οποίων οι δύο είναι μικρά παιδιά

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στο ξενοδοχείο Rigopiano διέμεναν τουλάχιστον 22 ένοικοι.

Ads

Το Ansa επικαλείται τον Αντόνιο Κροτσέτα, τον επικεφαλής μιας ομάδας διάσωσης που έφτασε στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχουν πολλοί νεκροί» χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Reuters μετέδωσε αρχικά ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να φθάνει τους 30, ενώ σύμφωνα με το AFP περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

image

image

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν νωρίτερα αναφορά για τρεις αγνοούμενους από τη χιονοστιβάδα που φέρεται να προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο.

Ιταλία: Βίντεο από το εσωτερικό του ξενοδοχείου που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα

Νωρίτερα, πελάτες του ξενοδοχείου κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές και ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι πρέπει να είναι τρεις, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai.

image

image

Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 20 άτομα.

Όμως, όταν έφτασαν τελικά εκεί οι διασώστες, ανακοίνωσαν πως δεν ακούγονταν φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαινόταν κάποιο φως.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως οι διασώστες εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο.

image
Το ξενοδοχείο Rigopiano πριν την τραγωδία 

Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο ξενοδοχείο, εξαιτίας της ισχυρής χιονοθύελλας που επικρατούσε στην περιοχή.