Ένταση επικράτησε στη κηδεία του ναζί εγκληματία πολέμου Έριχ Πρίμπκε, αξιωματικού των SS στην Ιταλία, σε εκκλησία του σχισματικού υπερσυντηρητικού τάγματος των λεφεβριανών στο χωριό Αλμπάνο 30 χλμ έξω από τη Ρώμη στην Ιταλία, το οποίο δέχτηκε να πραγματοποιήσει την τελετή κάτι που αρνήθηκε να κάνει η Καθολική Εκκλησία.

 
Πλήθος αντιφασιστών, η εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης, η Ένωση των Παρτιζάνων που πολέμησαν εναντίον του φασισμού (Anpi) και μέλη των κομμάτων της ιταλικής αριστερά συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και του ναζισμού.
 
Στο σημείο όμως βρέθηκαν και μερικοί νεοναζί με τις αστυνομικές δυνάμεις να δημιουργούν μια γραμμή ασφαλείας ώστε να μην έρθουν οι δύο συγκεντρώσεις σε επαφή.
 
Ο Έριχ Πρίμπκε, που μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε αμετανόητος για τις πράξεις του, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου στην ιστορία της Ιταλίας, την εκτέλεση 335 Ιταλών αμάχων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα την άνοιξη του 1944.
 
Ο δήμαρχος του Αλμπάνο επιχείρησε να εμποδίσει την κηδεία, ωστόσο ο νομάρχης έδωσε τη σχετική άδεια. Τελικά ανακοινώθηκε πως μετά την κηδεία η σορός του Πρίμπκε θα μεταφερθεί ξανά στην Ρώμη για να αποτεφρωθεί.