Οκτώ άνθρωποι εντοπίσθηκαν ζωντανοί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ακόμη απεγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες έχουν επικοινωνία μαζί τους, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προσεγγίσουν καθώς βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Οι επιζώντες βρέθηκαν στο χώρο της κουζίνας του ξενοδοχείου.

Ads

Έχει ζητηθεί η βοήθεια ελικοπτέρων από την πόλη της Πεσκάρα, τα οποία μεταφέρουν και ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας, καθώς αυτοί οι έξι άνθρωποι βρίσκονται εδώ και σχεδόν 48 ώρες παγιδευμένοι μέσα στο χιόνι.

Μεταξύ των επιζώντων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Φιλπίο Μπούμπικο είναι ένα κορίτσι, που πιθανώς είναι η εξάχρονη Λουντοβίκα, κόρη του 38χρονου άνδρα που σήμανε το συναγερμό μόλις η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.

Η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano στις πλαγιές του Gran Sasso της Ιταλίας το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που οι πελάτες βρίσκονταν στο λόμπι με τις αποσκευές τους προκειμένου να φύγουν μετά τον σεισμό.

image

Το εκχιονιστικό όμως, δεν έφτασε ποτέ. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η σιωπή έδειχναν πως η ιστορία αυτή θα έχει τραγικό τέλος.

image

Ο διοικητής της αστυνομίας, Μάρκο Ρισκαλντάτι λέει πως «υπάρχουν περίπου 25 με 35 πελάτες και μια ντουζίνα υπάλληλοι».

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 4 νεκροί.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο έλεγε νωρίτερα: «Δεν έχουμε ακόμη απελπιστεί» και φωνάζει ελπίζοντας σε κάποια απάντηση από τα συντρίμμια. Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου τα πάντα έχουν καλυφθεί από το χιόνι ή έχουν καταστραφεί καθώς το ξενοδοχείο μετακινήθηκε κατά 10 μέτρα από την χιονοστιβάδα.