Με το πρωτοσέλιδο της φωτογραφίας θα κυκλοφορήσει η «Charlie Hebdo των επιζώντων», όπως έχει ονομαστεί. Πρόκειται για το πρώτη έκδοση της σατιρικής εφημερίδας μετά την επίθεση των τζιχαντιστών κατά την οποία σκοτώθηκαν δώδεκα άτομα μεταξύ αυτών οι βασικοί σκιτσογράφοι της Charlie Hebdo.

Ads

Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα της Γαλλίας την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου. Συνολικά θα τυπωθούν τρία εκατομμύρια φύλλα. Στο πρωτοσέλιδο εμφανίζεται ο Μωάμεθ, δακρυσμένος, κρατώντας ένα πλακάτ που γράφει «Je Suis Charlie», δηλαδή «Είμαι και εγώ Σαρλί», το σύνθημα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία μετά την επίθεση. Το σκίτσο συνοδεύεται από το σχόλιο: «Όλα συγχωρούνται».

Η Έλσα Βολίνσκι, κόρη του Ζορζ Βολίνσκι, του δημοφιλούς Γάλλου σκιτσογράφου που δολοφονήθηκε από τους τζιχαντιστές στην επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα του ρατσιστικού μίσους. «Τότε οι σκιτσογράφοι της Charlie Hebdo θα έχουν πεθάνει για το τίποτα. Το Charlie Hebdo συμβόλιζε τον πόλεμο στα άκρα. Μαχόταν ενάντια στον θρησκευτικό φονταμεταλισμό αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά. Μην πέσουμε στην παγίδα του ρατσιστικού μίσους», ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να συγχέονται οι τρομοκράτες με τη μουσουλμανική θρησκεία.