Οι διασώστες θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο επιπλέον ημέρες για να φθάσουν στο 2χρονο αγοράκι που έχει παγιδευτεί σε ένα βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία από την Κυριακή, εξήγησε σήμερα ένας διασώστης που ειδικεύεται στις επιχειρήσεις διάσωσης σε ορυχεία.

Ads

Αξιωματούχοι είπαν ότι δεν χάνουν την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βρουν το αγοράκι ζωντανό. Οι διασώστες σκάβουν αυτή τη στιγμή τούνελ, προκειμένου να φθάσουν στον μικρό Χουλέν, ο οποίος έπεσε στο πηγάδι διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων.

«Το σημαντικότερο εδώ είναι να καταφέρουμε να φθάσουμε κοντά στο παιδί. Είτε οριζοντίως είτε καθέτως, ώστε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για να προσεγγίσουμε το σημείο όπου βρίσκεται το αγοράκι αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο μηχανικός μεταλλείων Χουάν Εσκομπάρ σε δημοσιογράφους από το σημείο των επιχειρήσεων, στο Τοταλάν, στη Μάλαγα.

«Όλο αυτό είναι πολύ περίπλοκο (για να το ολοκληρώσουμε) σε λιγότερο από δύο ημέρες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ads

«Δεν θα σταματήσουμε έως να σώσουμε το παιδί. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τον ανασύρουμε ζωντανό» διαβεβαίωσε μια κυβερνητική αξιωματούχος στη Μάλαγα, η Μαρία Γκάμεθ, τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι γονείς του Χουλέν έχουν ζήσει άλλη μια οικογενειακή τραγωδία το 2017, όταν ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά, ενώ περπατούσε σε μια παραλία σε κοντινή απόσταση από το Τοταλάν.

Οι κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν χθες σε μια αγρυπνία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Πολλοί κρατούταν πλακάτ με το σύνθημα «Όλη η Ισπανία είναι στο πλευρό σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ