Κωσταλέξι θυμίζει μία υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, μια 49χρονη Ελβετίδα κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτα τα δύο παιδιά της για 7 χρόνια.

Η μητέρα των 2 παιδιών τέθηκε υπό κράτηση και σε βάρος της ασκήθηκαν διώξεις στην Ισπανία για κακοποίηση ανηλίκων.

Τα δύο παιδιά δεν είχαν πάει σχολείο από την άφιξη της οικογένειας στην Ισπανία, τον Μάρτιο του 2009, ούτε είχαν καταφέρει να βγουν από το σπίτι. Η μητέρα απειλούσε την κόρη και τον γιο της, σήμερα ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα, ότι θα τους σκότωνε εάν προσπαθούσαν να έλθουν σε επαφή με τις αρχές, ανέφερε η ισπανική αστυνομία.

Η μεγαλύτερη κόρη ήταν εκείνη που κατάφερε να διαφύγει από την απομόνωση και στα τέλη Αυγούστου έστειλε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ισπανική οργάνωση προστασίας των παιδιών, την Anar.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Αλικάντε πριν από μερικές εβδομάδες, η μητέρα είχε υποστηρίξει ότι κανένα παιδί δεν διέμενε εκεί, ωστόσο η κόρη κατάφερε να τους ειδοποιήσει κάνοντας σήματα από τον διάδρομο της εισόδου.

Ένδειξη της ελλιπούς ανατροφής τους, τα δύο παιδιά υπέγραψαν τα έγγραφα που τους ζητήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με τον ίδιο παιδικό γραφικό χαρακτήρα που είχαν χρησιμοποιήσει πριν από 7 χρόνια στην ελβετική τους ταυτότητα, περιέγραψε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.