Δίχτυ προστασίας σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους απλώνει η ισπανική κυβέρνηση, προκειμένου να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους, ειδικά μεσούσης της πανδημίας.

Ads

Όπως αναμενόταν εδώ και ημέρες, η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα τη χορήγηση ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος ύψους 462 ευρώ το μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη πρόταση περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ», την οποία παρουσίασε πριν λίγες μέες ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το διάταγμα που εγκρίθηκε, το κράτος θα καταβάλλει αυτό το μηνιαίο επίδομα ή θα συμπληρώνει το ήδη υπάρχον εισόδημα όσων ανθρώπων κερδίζουν λιγότερα από αυτό το κατώτατο ποσόν, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι κι εκείνοι θα λαμβάνουν αυτά τα χρήματα κάθε μήνα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης των Podemos και αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας μέχρι του συνολικού ορίου των 1.015 ευρώ το μήνα.

Ads

Το νέο πρόγραμμα στόχο έχει να συνδράμει 850.000 νοικοκυριά και θα κοστίζει στην κυβέρνηση περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.