Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» επικρίνει απόφαση της δικαιοσύνης που την υποχρεώνει να δημοσιεύσει απάντηση της δημόσιας καταλανικής τηλεόρασης TV3 σε ρεπορτάζ με το οποίο η εφημερίδα την  κατηγορούσε για μεροληπτική υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στάση.

Ads

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην El Pais στις 12 Νοεμβρίου με τίτλο «Μία εβδομάδα παρακολουθώντας μόνο TV3» και αναδημοσιεύθηκε το Σάββατο, η εφημερίδα  αναφέρει ότι τα προγράμματα του καταλανικού τηλεοπτικού δικτύου που μεταδόθηκαν επί ένα επταήμερο του Νοεμβρίου μεροληπτούσαν υπέρ των αυτονομιστών.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ισπανίας κατηγορεί , για παράδειγμα, το καταλανικό δίκτυο ότι υπερέβαλλε σημαντικά για την επιτυχία της γενικής απεργίας που οργανώθηκε από ένα μικρό αυτονομιστικό καταλανικό συνδικάτο στις 8 Νοεμβρίου. Αναφέρει επίσης ότι ένα παιδικό πρόγραμμα παρουσίαζε  μία εικόνα της καταλανικής κοινωνίας «χωρισμένης ανάμεσα σε καλούς Καταλανούς και πολύ κακούς Ισπανούς».

Η El Pais αναφέρει επίσης ότι τα δελτία ειδήσεων του TV3 δεν έκαναν καθόλου λόγο για την Ισπανία και έδιναν την εντύπωση ότι «το αυτονομιστικό φρόνημα είναι συντριπτικό», τη στιγμή που στις τοπικές εκλογές του Δεκεμβρίου, οι αυτονομιστές συγκέντρωσαν λιγότερο του 50% των ψήφων, όπως και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές του 2015.

Ads

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ