Η υπόθεση του φερόμενου βιασμού ενός 9χρονου παιδιού από συμμαθητές του στο σχολείο συνταράσσει ένα χωριό στη νότια Ισπανία. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα. 

Ads

«Πρόκειται για ανήλικους, το θύμα είναι ηλικίας 9 ετών (…) οι (φερόμενοι) δράστες είναι ηλικίας 12 και 13 ετών» δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο COPE ο Χοσέ Λουίς Αχέα, ο δήμαρχος του Τσιγουεβάρ, ενός χωριού με πληθυσμό 1500 κατοίκων στην Ανδαλουσία, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

Το γραφείο της αρχής για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ανδαλουσία γνωστοποίησε σε ένα δελτίο τύπου ότι ξεκίνησε έρευνα για τον «φερόμενο βιασμό ενός ανηλίκου 9 ετών στο σχολείο ενός χωριού (…) από τέσσερα παιδιά». 

Επιπλέον, η εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τη διαλεύκανση υποθέσεων ανηλίκων, ξεκίνησε επίσης έρευνα, ζητώντας να συνταχθεί σχετική έκθεση από τις εκπαιδευτικές αρχές, διαβεβαίωσε μια εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας της Ανδαλουσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ads

Σε αυτό το στάδιο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη, καθώς οι φερόμενοι δράστες είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Η υπόθεση έγινε γνωστή από μια ιατρική γνωμάτευση (που συντάχθηκε) όταν ο ανήλικος μετέβη στο νοσοκομείο και ο γιατρός ενεργοποίησε το σχετικό πρωτόκολλο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου.

Τέσσερα από τα περίπου 150 παιδιά του σχολικού συγκροτήματος αποβλήθηκαν ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε χθες η Σόνια Γκάγια, η επικεφαλής του τομέα Εκπαίδευσης της περιφέρειας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την φερόμενη εμπλοκή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ