Οκτώ άνθρωποι έχασαν χάσει τη ζωή τους στη βορειοδυτική Ευρώπη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι τέσσερις από αυτούς στη Βρετανία που βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δέκα ετών, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 130 χιλιομέτρων/ώρα.

Ads

 
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Γκελσενκίρχεν στη δυτική Γερμανία, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους. Δύο παιδιά που βρισκόντουσαν επίσης μέσα στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν. Στη Βρετάνη, στη δυτική Γαλλία, μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα στη θάλασσα, ενώ στην Ολλανδία, στο Άμστερνταμ επίσης μια γυναίκα χτυπήθηκε από ένα δέντρο, το οποίο ξερίζωσε ο άνεμος.
 
Στη Βρετανία, και ειδικότερα στη νότια Αγγλία, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για μια 17χρονη έφηβη και έναν 50χρονο άνδρα που σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων, ενώ ένας ακόμη άνδρας και μία γυναίκα βρέθηκαν νεκροί μετά από έκρηξη φυσικού αερίου που οφείλεται σε πτώση δέντρου. Σημειώνεται πως ένα ακόμη 14χρονο αγόρι αγνοείται με ορισμένες πηγές να αναφέρουν πως ενδεχομένως να έχει παρασυρθεί στη θάλασσα στις ακτές του ανατολικού Σάσεξ, στο νότο της χώρας.


 

Πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν σε Βρετανία και Βόρεια Γερμανία. Στην Ολλανδία ακυρώθηκαν τουλάχιστον πενήντα πτήσεις, όπως αναφέρει το BBC, ενώ σοβαρές καθυστερήσεις υπάρχουν και στο αεροδρόμιο του Αμβούργο. Τουλάχιστον 130 πτήσεις ακυρώθηκαν και στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Γκάτουικ, του Στάνστεντ, του Λούτον, του Σάουθεντ.
 
Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 600.000 σπίτια στη Βρετανία έμεινα χωρίς ηλεκτρικό, ωστόσο στη συνέχεια η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στη βόρεια Γαλλία με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως χωρίς ρεύμα 75.000 νοικοκυριά στη δυτική και τη βόρεια Γαλλία.