Η Moderna θα αρχίσει να παράγει μια ανανεωμένη έκδοση του εμβολίου κορωνοϊού στην Ολλανδία, διπλασιάζοντας την αναμενόμενη παραγωγή στην ΕΕ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία.

Ads

Το νέο συμβόλαιο θα επιτρέψει στη Moderna να παράγει περίπου 300 εκατομμύρια δόσεις ετησίως, ξεκινώντας από τα τέλη του 2021. Η ολλανδική μονάδα παραγωγής, θα επιτρέψει στη Moderna να παράγει 600 εκατομμύρια δόσεις ετησίως στην ΕΕ.

Επί του παρόντος, η αμερικανική εταιρεία δεν παράγει καμία φαρμακευτική ουσία στην ΕΕ.

Αντ ‘αυτού, έχει αναθέσει σε τρίτους την παραγωγή ουσιών των εμβολίων της για να προμηθεύσει την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Αλλά τα ζητήματα παραγωγής εκεί ανάγκασαν την εταιρεία να μειώσει τις προβλεπόμενες παραδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά στις αρχές του έτους.

Ads

Η εταιρεία παρείχε 10 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ στα τέλη Μαρτίου και αναμένεται να παρέχει 35 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου.

Η αναμενόμενη εκτίμηση των 600 εκατομμυρίων δόσεων της Moderna βασίζεται στο κατά πόσον το εμβόλιο που υφίσταται επανεξέταση απαιτεί 50 μικρογραμμάρια φαρμακευτικής ουσίας ανά δόση και έχει εγκριθεί από τους ρυθμιστικούς φορείς. Η εταιρεία δοκιμάζει εκ νέου δοκιμασμένες εκδόσεις του εμβολίου της, το οποίο έχει εγκριθεί στην ΕΕ από τις αρχές Ιανουαρίου.