Την έναρξη «πειθαρχικής» διαδικασίας σε βάρος του πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Εθνικό Μέτωπο (FN), Μαρίν Λεπέν. Επιπλέον προέτρεψε τον πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος να αποσυρθεί από την πολιτική έπειτα από νέες προκλητικές δηλώσεις στις οποίες αυτός προέβη. 

Ads

Συγκεκριμένα ο Ζαν-Μαρί Λεπέν επανέλαβε σχετικά πρόσφατα δηλώσεις που είχε κάνει και παλαιότερα και στις οποίες χαρακτήριζε τους θαλάμους αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης μια «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η Μαρίν Λεπέν ζήτησε από τον πατέρα της «να δείξει σωφροσύνη, να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα που προκάλεσε ο ίδιος και πιθανόν να αναστείλει κάθε πολιτική του δραστηριότητα».

Επίσης σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι: «ο Ζαν Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι έχει αποδυθεί σε μία στρατηγική κάπου μεταξύ καμένης γης και πολιτικής αυτοκτονίας».

Ads

Μετά την απόφαση της Μαρίν Λεπέν να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του πατέρα της στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την κόρη του.

Αναφορικά με τις προτροπές της να αποσυρθεί από το κόμμα και την πολιτική ο 86χρονος Λεπέν προειδοποίησε ότι το Εθνικό Μέτωπο θα αντιμετωπίσει κίνδυνο κατάρρευσης εάν αυτός φύγει και απέρριψε ως «τρελή» την ιδέα της παραίτησής του. «Η Μαρίν Λεπέν μπορεί να με θέλει νεκρό, αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία μου» πρόσθεσε.