Ως «μικροπολιτικό τέχνασμα» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του Μελανσόν το «κάλεσμα» της ακροδεξιάς υποψήφιας για την γαλλική προεδρία, Μαρίν Λεπέν προς τους ψηφοφόρους της ριζοσπαστικής αριστεράς να «κλείσουν τον δρόμο» προς την προεδρία στον κεντρώο αντίπαλό της, Εμανουέλ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο.

Ads

Ο Μελανσόν, υποψήφιος της αριστερής συμμαχίας  «Ανυπότακτη Γαλλία», κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών με ποσοστό λίγο πάνω από το 19%. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί από τους υποστηρικτές του δεν θα πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο γιατί αρνούνται να επιλέξουν «μεταξύ της πανούκλας και της χολέρας», δηλαδή μεταξύ της ακροδεξιάς και ενός υποψηφίου που κρίνεται υπερβολικά φιλελεύθερος.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μεταδίδει ότι η Λεπέν, η οποία διεξάγει μια «επιθετική» εκστρατεία μεταξύ των δύο γύρων προσπαθώντας να διευρύνει την εκλογική βάση της, απευθύνθηκε με ένα βίντεό της στο Twitter στους ψηφοφόρους της «απέναντι πλευράς». «Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους της Ανυπότακτης Γαλλίας για να τους πω ότι σήμερα πρέπει να κλείσουν τον δρόμο στον Εμανουέλ Μακρόν» επειδή «το σχέδιό του βρίσκεται στους αντίποδες εκείνου που στήριξαν οι ίδιοι στην προεκλογική εκστρατεία για τον πρώτο γύρο», έγραψε η αρχηγός του «Εθνικού Μετώπου».