Στον απόηχο των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία και στη Γαλλία, η Ιταλία ενισχύει τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας, ψάχνοντας για τρομοκράτες ακόμα και στις ξαπλώστρες των παραλιών της.

Ads

Σινεμά, καφέ μπαρ και θέατρα συμπεριλαμβάνονται στην νέα λίστα «ευαίσθητων στόχων» που συντάσσουν, τις ημέρες αυτές, η ιταλική αστυνομία και οι καραμπινιέροι. Νούμερο ένα στόχος προς προστασία είναι οι εκκλησίες αλλά και οι παραλίες της χώρας.

Kύρια προσοχή, δίνεται όπως αναφέρει η Deutsche Welle στην οδό Ντέλλα Κοντσιλιατσιόνε, η οποία οδηγεί στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Κάθε ναός όμως μπορεί να θεωρηθεί ένας «εν δυνάμει στόχος» από την στιγμή μάλιστα που μέχρι τον Δεκέμβριο θα βρίσκεται σε εξέλιξη το «άγιο έτος των Καθολικών», αφιερωμένο στην ευσπλαχνία.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, χάρη – κυρίως – και στις ειδικές δυνάμεις μας» δήλωσε ο διοικητής των καραμπινιέρων Τούλιο Ντελ Σέττε. Ξεκίνησαν έλεγχοι και στις παραλίες, από την Γένοβα μέχρι την Σικελία. Φτάνει να αναφέρουμε ότι τον Αύγουστο, στο Ρίμινι -ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα της Αδριατικής θάλασσας- οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τα πέντε εκατομμύρια. Η διακριτική όσο και αδιάκοπη παρουσία των αστυνομικών στις ακρογιαλιές θα προσπαθήσει να απομακρύνει, τις όποιες απειλές.

Ads