Στις 22 Μαρτίου του 2016 οι Βρυξέλλες έζησαν τον τρόμο. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και στο σταθμό του μετρό Σουμάν.

Ads

Η Νίντι Τσαπεκάρ, ιπτάμενη συνοδός από την Ινδία βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Δυο χρόνια μετά επέστρεψε στις Βρυξέλλες και μιλήσε στο euronews για τις στιγμές που της άλλαξαν τη ζωή.

«Η πρώτη έκρηξη που έγινε και είδα από την άλλη άκρη ήταν περίπου σε αυτήν εδώ την περιοχή. Και μετά έγινε και δεύτερη έκρηξη άκουσα ένα μπουμ κι έπεσα κάτω. Ήμουν πεσμένη στο πάτωμα με το κεφάλι μου να κοιτάει κάτω. Κοίταξα δεξιά αριστερά και πίσω μου. Όλα είχαν γίνει συντρίμμια. Όλα. Ένας στρατιωτικός ήρθε και με έσυρε σε μια καρέκλα. Θυμάμαι», λέει η Νίντι Τσαπεκάρ.

Ads

Η φωτογραφία αυτή της Νίντι διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο. Δεν θυμάται να της την παίρνουν. Θυμάται όμως όλες τις δύσκολες στιγμές μετά την επίθεση. Όπως τα δύσκολα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

image

«Έχω υποβληθεί σε 19 χειρουργεία από τότε μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω τι θα έρθει στο μέλλον. Είμαι προετοιμασμένη για αυτό. Είμαι εντάξει. Νομίζω ότι κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα για μένα. Η μέρα πρέπει να ξεκινήσει. Κι εγώ πρέπει να ζήσω με αυτό, για αυτό και να αξιοποιώ τις μέρες μου. Επομένως, δεν με απασχολεί πλέον. Αισθάνομαι ότι αυτό που πρέπει να έρθει, πρέπει να έρθει. Αλλά το πως το αντιμετωπίζεις είναι δική σου απόφαση. Αυτό προσπαθώ να κάνω», δηλώνει και παρά την εμπειρία της κρατά το κεφάλι ψηλά και χαμογελά.