Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Πρόκειται για την βουλευτή Μπέατριξ φον Στορτς η οποία έγραψε την Πρωτοχρονιά ένα μήνυμα στα social media με το οποίο καταδίκαζε το γεγονός ότι η αστυνομία της Κολωνίας δημοσίευσε και στα αραβικά τα μηνύματά της για προσοχή και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά.

«Τι στον διάβολο συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα; Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα αραβικά;», έλεγε στο μήνυμά της η Μπέατριξ φον Στορτς. «Απευθύνεται με αυτό το μέσο στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;». 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας, δήλωσε ότι η βουλευτής Μπέατριξ φον Στορτς μπορεί δυνάμει να κατηγορηθεί για «υποκίνηση μίσους».

Το Twitter και το Facebook απέσυραν το μήνυμα από τους λογαριασμούς της βουλευτή, βάσει νέου νόμου στη Γερμανία που έχει στόχο να αποφεύγεται η ανάρτηση μηνυμάτων υποκίνησης μίσους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο έχουν φτάσει στη Γερμανία από το 2015, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την εμπόλεμη Συρία.