Για εκτεταμένο δίκτυο 5.000 τρομοκρατών στην Ευρώπη προειδοποιεί ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ στη σκιά των φονικών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ads

«Είμαστε ανήσυχοι για την έκταση με την οποία αποκαλύπτουμε ένα πιο διευρυμένο δίκτυο απ’ ότι είχαμε υποθέσει στην αρχή. Είμαστε αντιμέτωποι με μία πιο επικίνδυνη, πιο επιτακτική απειλή από το Ισλαμικό Κράτος… Δεν απειλεί μόνο τη Γαλλία και το Βέλγιο αλλά έναν αριθμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών ταυτόχρονα Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που έχουμε αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ.

Μιλώντας στο BBC, o επικεφαλής της Europol τόνισε ακόμη πως η διαδεδομένη χρήση του διαδικτύου για την στρατολόγηση μελών του Ισλαμικού Κράτους συνιστά μια «άνευ προηγουμένου απειλή».

Ο επικεφαλής της Europol κατέληξε πως «η φύση της απειλής, το γεγονός πως είναι διάσπαρτη σε μια κοινότητα 5.000 μελών, σημαίνει πως είναι αδύνατον να μειωθεί η απειλή στο μηδέν. Οπότε, επιβάλλεται να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας».

Ads