Νέο μέτωπο στους κόλπους των δανειστών φαίνονται να ανοίγουν οι αλλεπάλληλες, δημόσιες παρεμβάσεις Τόμσεν για τις συντάξεις και το αφορολόγητο στην Ελλάδα – παρεμβάσεις, που φέρνουν το ΔΝΤ σε ανοιχτή διάσταση με την Κομισιόν.

Ads

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ «άδειασε» ξανά σήμερα τον Πολ Τόμσεν, δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ορθά τα δικά της στοιχεία για το ελληνικό πρόγραμμα και καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τα στελέχη του ΔΝΤ να απέχουν από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις.

«Συνεχίζουμε να είμαστε βέβαιοι για τις πηγές των δεδομένων μας και πιστεύουμε ότι οι ουσιώδεις συζητήσεις για την ανάλυση των δεδομένων και την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων είναι πιο χρήσιμο να γίνονται στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων», δήλωσε η κυρία Μπράιτχαρντ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Χθες, ο Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μόρις Όμπσφελντ, με νέα ανάρτησή τους στο blog του ΔΝΤ «απάντησαν» στο άρθρο του Πιερ Μοσκοβισί στους Financial Times, με το οποίο ο Ευρωπαίος επίτροπος απέκρουε τις αιτιάσεις των δύο στελεχών του ΔΝΤ περί υψηλών συντάξεων στην Ελλάδα και μεγάλου ποσοστού αφορολόγητν πολιτών.

Ads