Οι Βέλγοι αστυνομικοί ανέκριναν τον ύποπτο για τρομοκρατία Σαλάχ Αμπντεσλάμ μόνο για μια ώρα από την στιγμή της σύλληψης του την Παρασκευή ως και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Ads

Αυτό γράφει σήμερα κι αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά το περιοδικό Politico, επικαλούμενο τον δικηγόρο του Αμπντεσλάμ και δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο βομβιστής του Παρισίου συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από τις βελγικές αρχές, ωστόσο αν και είχαν εντοπιστεί  εκρηκτικά, όπλα και δακτυλικά αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ σε σπίτι λίγες ημέρες πριν, οι ανακριτές εστίασαν στα γεγονότα του Παρισίου και δεν προσπάθησαν να του αποσπάσουν πληροφορίες για μελλοντικές επιθέσεις, γράφει το Politico.

Οι αστυνομικοί δεν έκαναν πολλές ερωτήσεις στον ύποπτο γιατί ανάρρωνε ακόμα από τον τραυματισμό του στο πόδι, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος των βελγικών αρχών ασφαλείας που επικαλείται το περιοδικό. «Φαινόταν πολύ κουρασμένος και είχε εγχειριστεί την προηγούμενη ημέρα» ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι άντρες των διωκτικών αρχών τον ανέκριναν ξανά την Τρίτη.

Ads

«Δεν σκέφτονταν την πιθανότητα αυτού που συνέβη την Τρίτη το πρωί» δήλωσε δεύτερη πηγή.